RIDAM cuti 3 hari

Waduh...penat sudah saya baring, berdiri, terlentang, duduk dan meniarap. Semuanya rasa tidak kena. Memang kecuaian saya...

3 hari yang lalu, saya mengubati seorang pesakit yang mengidap penyakit Hernia. Atau istilah lain dikenali sebagai penyakit Angin Pasang. Ore kelate & terengganu panggilnya Uluran.

Pada hari mengubati pesakit tersebut, jadual perubatan saya padat dari pagi. Makan tengahari pula pukul 4:30 petang! Orang kata, perut dah masuk angin..

Diringkaskan cerita, saya terlupa memagar diri sebelum melakukan rawatan Hernia. Mungkin kerana itu, diri saya juga dihinggap 'angin' penyakit tersebut. Tahan sakit jugaklah dalam 3 hari ni. Kes rawatan juga terpaksa saya tolak. Tak tahan menanggung derita.. Ujian...

Sebagai peringatan kepada diri sendiri dan perawat, hatta yang cuba-cuba nak merawat..jenis mengurut, penyakit angin atau saraf, sila pagar diri anda... Lebih selamat kalau memakai sarung tangan. Insyaallah, selamat..

Doa-doa la saya cepat sembuh.. Pintu klinik masih ditutup. Mungkin esok lusa, boleh la bukak semula.. Itupun kalau sembuh..

Nasib..nasib... :D

MAKLUMAN

Sila layari blog ini secara Web View walaupun anda melayarinya melalui telefon pintar agar tidak terlepas info penting di sidebar yang disediakan.

Semak Akaun RIDAM yang sahih di sini jika ada urusan bayaran produk dan servis.

Syukran Jazilan.

.